Activiteiten Kasteel Huys ter Horst: Escape/battle room, El Penal en Kinderfeest;
heb jij stalen zenuwen en durf je de spanning aan?
Meld je aan bij:
escaperoom@kasteelhuysterhorst.nl
De kosten bedragen € 20,00 pp. (Kinderfeest € 10,00 pp.)

Bel 06-16969913

Of ga meteen naar de eigen website:
www.escaperoomkasteelhuysterhorst.nl

Kijk voor recensies op:
www.escaperoomsnederland.nl

 

Op een unieke locatie heeft de Stichting Kasteel Huys ter Horst een escape- en battleroom gerealiseerd. D.m.v. het oplossen van puzzels en raadsels en het doen van opdrachten moet je proberen om binnen één uur tijd te ontsnappen uit een afgesloten ruimte in Huys ter Horst. Tevens is er El Penal, voor groepen tot 25 personen waarbij de hele ruïne gebruikt zal worden. Als laatste activiteit is er Kraak de code. Kraak de code is een zoek- en speurtocht door de ruïne speciaal voor kinderen.

Escaperoom 'De diefput': Maximale tijd: 60 minuten, Capaciteit: 4 t/m 6 spelers, Minimale leeftijd: 18 jaar. Je belandt in de middeleeuwen en je wordt beschuldigd van een zware misdaad. Je wordt opgesloten in een stoffige en rauwe kerker. Probeer binnen 60 minuten te ontsnappen aan het vonnis van de heer anders wacht je een enkele reis naar het galgenveld van het kasteel. Wellicht komt Wilhelmus van den Gastendonck je helpen in je laatste uur. Maar wees niet te trots. Het is licht fysiek, schrikken, lachen, leerzaam, zeer uitdagend en soms zie je het donker in. Je zult buiten kaders moeten denken wil je hieruit kunnen ontsnappen.

Battleroom ‘Het Gevanghuis’: Maximale tijd: 75 minuten, Capaciteit: 7 t/m 12 spelers, Minimale leeftijd: 15 jaar (-18, begeleiding van volwassenen) Ben je met een grotere groep en wil je de strijd aangaan met elkaar? Probeer dan in maximaal 75 minuten te ontsnappen en troef elkaar af. De groep wordt in tweeën gesplitst. Beide groepen werken tegelijkertijd in twee verschillende rooms aan dezelfde puzzels en opdrachten. Wie staat als eerste groep weer buiten? In ‘Het Gevanghuis’ kan de sfeer vriendelijk zijn. Maar is dat ook zo? Wellicht moet je de kerker in. Het is een keiharde strijd tegen elkaar om te ontkomen aan een reis naar het galgenveld. De beul wil je daar graag bij begeleiden. Houd moed, zet door en help elkaar.

Escape de Ruïne 'El Penal': Maximale tijd: 120 minuten, Capaciteit: 13 t/m 25 spelers, Minimale leeftijd: 15 jaar (-18, onder begeleiding van volwassenen) “El Penal”, escape de ruïne. Probeer te ontsnappen uit de ruïne van kasteel Huys ter Horst. Een spel voor grotere groepen. Het jaar 1579. Johan II van Wittenhorst is in een slechte bui. Hij voelt zich verraden door de Spanjaarden. Hij zint op wraak. Jij gaat hem helpen. Maar of jou dat gaat lukken? Een intimiderende, beangstigende, humoristische, leerzame, uitdagende, inspannende en spannende zoek- en puzzeltocht. Enkele woorden die van toepassing zijn op “El Penal”. Houd er rekening mee dat het terrein van Kasteel Huys ter Horst niet overal goed begaanbaar is. Denk aan ongelijke loopoppervlaktes, trappen en treden.

De kosten voor de escape room, battle room en El Penal zijn € 20,00 per persoon. Onze escape rooms zijn te spelen op eigen risico!

Kinderfeest ‘Kraak de code’: Maximale tijd: 120 minuten, Capaciteit: 5 t/m 11 spelers, Leeftijd: 8-11 (onder begeleiding van 1 of 2 (bij 6 tot 12 kinderen) volwassenen) Het kasteel is geplunderd door de Spanjaarden. Jullie als bewoners zijn moeten vluchten voor de Spanjaarden. Net op tijd zijn jullie ontsnapt aan de plunderingen. Onze heer, Johan II van Wittenhorst, heeft net op tijd een schatkist kunnen verstoppen in het kasteel. Deze schatkist hebben de Spanjaarden niet gevonden. Het slot kan alleen open met een code. Helpen jullie mee deze code te vinden zodat we straks de kist kunnen openen? Houd er rekening mee dat het terrein van Kasteel Huys ter Horst niet overal goed begaanbaar is. Denk aan ongelijke loopoppervlaktes, trappen en treden.

De kosten voor het kinderfeest zijn € 10,00 per persoon (inclusief ranja en cake). Het kinderfeest is te spelen op eigen risico!

Reserveren kan door een mail te sturen naar escaperoom@kasteelhuysterhorst.nl of door te bellen naar 06-16969913.

De rooms en kasteelruïne zijn in principe altijd geopend, maar Stichting Kasteel Huys ter Horst werkt uitsluitend met vrijwilligers. Om het spel te spelen zullen er vrijwilligers beschikbaar moeten zijn. De opbrengsten komen geheel ten goede aan de stichting.